Jdi na obsah Jdi na menu

Jak se provádí

Lidé mají různé problémy a u některých pořád netuší, odkud vítr vane, přestože už vyzkoušeli různé druhy terapií. V těchto případech může kineziologie pomoci vystopovat příčinu nebo jednu z nich, pokud je příčin více, a různými jemnými technikami příčinnou situaci ošetřit.

Jindy je poměrně jasné, jaký zážitek způsobil trauma, ale není snadné zažitý model opustit.
Je-li trauma hlubší, může být obranná reakce velmi silná a odolná, vždyť díky ní se nám tu situaci podařilo přežít. V takovém případě může být potřeba více konzultací.

Kineziologie pracuje s odblokováním emocionálního stresu. K tomu, abychom našli příčinu a věk nejlepší pro toto odblokování, používám svalový test. Svalový test se většinou provádí na deltovém svalu, tzn. budete mít ruce natažené před sebou a já budu jemným tlakem testovat. Pomocí tohoto testu získáme odpovědi na všechno, co nás bude v odblokování zajímat. Nemusíte se obávat toho, že bych se ptala na osobní věci, do kterých mi nic není. Testuji nahlas, takže Vy máte pod kontrolou vše, co se s Vámi děje.

Proč se používá svalový test? Protože, když se Vás zeptám na různé věci, odpovíte mi s nejlepším úmyslem a v dobré víře tak, jak si myslíte, že odpověď zní. Ale když máte nějaký problém, něco Vás trápí a tyto pocity Vás ovládají na tolik, že se necítíte zrovna ve své kůži...je to tím, že se Vám restimuloval nějaký traumatický zážitek. Mozek reaguje na základě asociací tak, jako by se tento zážitek stal právě teď. Je mu jedno, že událost proběhla včera, před 5ti lety nebo v prenatálním období a podle toho také neadekvátně reaguje. Odpojí se nám přední část mozku a jsme řízení SIP=společná integrační plocha, kde jsou uloženy všechny Vaše systémy přesvědčení, které jsou ale obrazem toho, jak Vás chtěly vidět rodiče, škola, společnost....Na základě těchto požadavků jste si poskládali obraz toho, jací jste a jací byste měli být. SIP Vás chce mylně uchránit před bolestí, strachem, strachem z bolesti a dokonce strachem ze strachu. „Chrání“ Vás před tím, aby jste znovu cítili tu bolest, která pro Vás byla kdysi tak nesnesitelná. Jste neustále v režimu UTEČ nebo BOJUJ. Žijete v přesvědčení, že NEMÁTE VOLBU. Jakoby před Vámi byly zamčené dveře, za kterými se nachází Váš vytoužený stav mysli, ale nemáte od nich klíče.

Pomocí svalového testu najdeme věk nejlepší pro odblokování. Je to takový věk, na kterém nejlépe pochopíte vzorce chování, které se opakují a způsobují problémy i v přítomnosti. V tomto věku odblokujeme všechny věky po celé časové linii, ve kterých se nachází příčina problému. A to pomocí jednoduchých korekcí (čtení krátkých testů, tření neurolymfatických bodů, držení neurovaskulárních bodů, jednoduchá fyzická cvičení, Bachovy esence...) a ve Frontálně Okcipiálním držení (při samotném odbloku Vám budu držet frontální hrbolky na čele a temeno hlavy) odblokujeme emocionální stres. Celou dobu budeme pracovat s Barometrem chování, který Vám pomůže se naladit na negativní emoce, které jsou připojeny k bolestivé zkušenosti. Ve Frontálně Okcipiálním držení tyto negativní emoce za pomoci rozmanitých terapeutických technik převedeme na pozitivní stranu Barometru a Vy tak pocítíte svůj vytoužený stav mysli a otevřou se Vám možnosti, které Vám byl doposud skryté. Budete mít VOLBU.

S těmito pozitivními emocemi, otevřenými možnostmi a s novou VOLBOU se vrátíme do přítomnosti a upevníme je v budoucnosti. Až do tohoto bodu Vám budu průvodcem, jak budete Váš život žít dál, záleží jen na Vás.